Ik ben Ilse Taken. In 2019 ben ik gestart met Puntjes op de I. Om teksten te schrijven, teksten beter leesbaar te maken en om er voor te zorgen dat teksten in foutloos Nederlands worden gelezen.

Ik ben inderdaad die taalnazi die het niet kan laten om even op te merken dat het ‘zij’ is in plaats van ‘hun’ en die boekenwurm die een boek in één ruk uitleest. Ik kan intens genieten van een goedlopende zin en word blij als alle d’s en t’s gewoon fatsoenlijk op hun plek staan.

 

Na de middelbare school ben ik begonnen met Journalistiek, doorgestroomd naar Rechten en uiteindelijk met een masterdiploma Staats- en bestuursrecht het onderwijs uit gerold. Naast het lezen en schrijven voor mijn studies heb ik altijd veel geschreven voor vrienden en kennissen. En dat doe ik nu nog steeds, in een wat professioneler jasje. Voor de ondernemer die een website nodig heeft, voor de student die net klaar is met zijn scriptie en voor de buurjongen die op de valreep nog een gedicht nodig heeft voor Sinterklaas. Voor iedereen die een tekst nodig heeft of zijn of haar tekst nog eens nagekeken wil hebben.

 

Mijn ultieme doel: de boodschap overbrengen naar de lezer, ongeacht wat de boodschap is en ongeacht wie de lezer is. Ik ga met een bult enthousiasme en plezier voor je aan de slag om dat te bereiken!